Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
I-DEJAS MĀJA
Publicēts 23. decembrī, 2008.
No 2009.gada janvāra ar pilnasinīgu aktivitāti savas durvis ver „I-DEJAS MĀJA”- mūsdienīgs dejas un kultūras centrs Rīgā, Rūpniecības ielā 32b. I-DEJAS MĀJU vada mūziķe, grupas „CROWD” soliste Jana Čakste un „Laboratory of Stage Arts” vadītāja Inese Upeniece.

Novembra beigās Starptautiskā mākslu sinerģijas festivāla „i-deja” ietvaros, I-DEJAS MĀJA ar tās pirmējo vārdu „Dejas un Teātra Māja” piedzīvoja savu dzimšanas dienu un jau paguva sajust pirmos dejotāju, apmeklētāju un meistarklašu dalībnieku soļus uz Mājas deju grīdām.
Projekta idejas autores, dejas psiholoģijas semināru pasniedzējas, Ineses Upenieces, komentārs par šī kultūras centra rašanos: ”MĀJAS ideja aktīvi materializēta visa 2008.gada laikā, radoši pieejot divu ilgstošu problēmu risinājumam, ar kurām saskāros pēdējo 4 gadu laikā gan savā, gan līdzgaitnieku pieredzē:
1)     daudzas radošās apvienības Rīgā strādā pusslodzē vai vispār ar laiku nomirst dēļ pastāvīgu telpu trūkuma. Tās ir jāīrē bieži vien dažādās vietās un neērtos laikos. Nav stabilitātes izjūtas, nav māju izjūtas radošajiem procesiem;
2)     arvien vairāk cilvēku vēlas jau tik ierastās aerobikas un trenažierus nomainīt pret alternatīvām, radošākām fiziskajām aktivitātēm, ar cita veida pieeju augumam, citu mūziku un atmosfēru.
Iedvesmojoties no vairākiem piemēriem ārpus Latvijas, radās šī ideja par kopīgas telpas radīšanu ar zināmajiem profesionālajiem pasniedzējiem dejas, psiholoģijas, teātra un mūzikas jomā.”
MĀJĀ jau tiek rīkoti tematiskie vakari, ar laiku plānotas arī kamerformāta izrādes.
I-DEJAS MĀJAS 3 dažādās zāles iespējams īrēt ne tikai mākslinieku mēģinājumiem vai nodarbībām, bet arī privātiem un uzņēmumu pasākumiem, apmācībai, prezentācijai vai citām radošām aktivitātēm.

Mājas saimnieces Jana un Inese jau tagad aicina pieteikties „I-DEJAS MĀJAS” nodarbībām kā iesācējiem, tā arī dejotājiem ar priekšzināšanām:
DEJA

Argentīnas tango
, salsa, indiešu deja, brīvā un spontānā 5 ritmu deja, kontaktimprovizācija, jazz deja, hip- hop, break dance, klasiskā deja (balets)

LĪDZSVARS
2 veidu joga, kā arī rīti ar ci-gun un rīta vingrošanu

BĒRNIEM
Joga
, dejas nodarbības un mūzikas izglītība; sagatavošana mūzikas skolai. Aicinām pieteikt savus bērnus jau tagad!

LAIKS SEV
Argentīnas tango milongas, salsas ballītes, dejas, mūzikas un video improvizācijas vakari, kā arī tematiskie vakari un praktiskie semināri personības attīstībai.

DAUDZ PLAŠĀKA INFORMĀCIJA: www.i-deja.lv

Novēlot sirsnīgus Ziemassvētkus un i-deju pilnu nākamo gadu,
Jana un Inese

Kontakti
Jana, i-deja@i-deja.lv, 28323636, I-DEJAS MĀJAS vadītāja
Inese, inese@i-deja.lv, 29137826, I-DEJAS MĀJAS administratīvā vadītāja
www.i-deja.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: